Workshops Charivari Wereldmuziek Festival 2017


Orkest

voor instrumentalisten
samenspelen mét en onder leiding van het Charivari trio

Voor de instrumentalisten zijn er workshops Charivari dansmuziek. In samenspel met het complete Charivari trio(!) leer je de ins en outs van hun Oost Europese en Zuid Amerikaanse volksmuziekrepertoire kennen. Aan bod komt bijvoorbeeld de Argentijnse zamba en tango, zigeunermuziek uit Roemenië en Hongarije, swingende Colombiaanse cumbias, dromerige Armeense ballades en extatische muziek uit Azerbadjan.

Er zijn twee niveaugroepen, A en C:

[A]
NB: DE WORKSHOP IS VOL - WACHTLIJST

De muzikanten met wat minder ervaring werken ’s ochtends met het Charivari trio en sluiten voor de lunch af met een presentatie. De nadruk ligt in deze workshop op het oefenen van Charivari-repertoire, met extra aandacht voor samenspel, stijlkenmerken, improvisatie en arrangementen. We verwachten dat je de vooraf opgestuurde muziek goed studeert, maar tijdens de workshop is er ruimte voor uitleg, langzamer spelen en precies onder elkaar zetten van de noten. De workshop is niet bedoeld voor beginners: we verwachten dat je je instrument redelijk beheerst.

[C]
NB: ER IS NOG PLAATS VOOR BEPAALDE INSTRUMENTEN - VOOR ANDERE WACHTLIJST
De zeer gevorderde muzikanten werken ’s middags met het Charivari trio. Met deze groep gaan we het repertoire direct in de hoogste versnelling repeteren. We verwachten een hoge mate van zelfstandigheid, niet alleen bij het thuis instuderen en in het juiste tempo kunnen spelen van de bladmuziek, maar ook in flexibiliteit, los zijn van de noten, en in het improviseren en kunnen onthouden van de arrangementen. We gaan professioneel aan de slag voor een maximaal resultaat! De afsluiting van deze workshop is pas ná het avondconcert, tijdens een spetterende afterparty, waarbij Jan Knoppers en Richard van der Kooij de voeten van de vloer weten te krijgen. Daarna is er ruimte voor een jamsessie.

Zang en dans

voor zangers en ook voor instrumentalisten die willen zingen onder leiding van Jan Knoppers en Richard van der Kooij

Wie is niet onder de indruk van de messcherpe Balkanzang, het volle geluid van de zigeuners  en de prachtige authentieke meerstemmige folklore zang uit Argentinië? Met humor en vaart en gebruik makend van oefeningen en stemtechnieken uit Estill Voice Training System maakt Jan Knoppers de muziek toegankelijk voor zangers van elk niveau.
Er zijn twee workshops, [B] (er is nog plek!) en [D] (bijna vol), met verschillend repertoire. Je kunt als zanger, maar ook als graag zingende instrumentalist, ’s ochtends en ’s middags dus dubbel genieten van Jan Knoppers en Richard van der Kooij, die tijdens de workshop een danspasje zeker niet schuwen.

Voorbereiding en niveau

Iedereen die een aantal jaren ervaring op een instrument heeft, kan meedoen. De bladmuziek voor de instrumentale workshops zetten we in de week voor de kerst online.

Aanmelden

De aanmelding voor de workshops is gesloten, alle groepen zitten vol.

Dagschema

Workshops instrumentaal [A]
zang en dans [B]

11.00-13.00
Stadstheater

Sing-in Wereldvrouwenkoor voor vrouwen met buitenlandse wortels, én NL vrouwen die een vrouw meebrengen met buitenlandse roots

11.30-13.00
Musis_Sacrum

Presentatie workshops [A] en [B]

13.00-13.30
Stadstheater

Lunch met optredens van o.a. het Wereldvrouwenkoor

13.30-15.00
Musis_Sacrum

Workshops instrumentaal [C]
zang en dans [D] + presentatie

15.00-17.00
Stadstheater

Diner met optredens van o.a. kinderen uit AZC Elderhoeve, het J!AS en van El Ele

17.00-20.15
Musis_Sacrum

Concert Charivari trio

20.30-22.30
Stadstheater

Afterparty:  dansfeest o.l.v. Jan en Richard met live muziek van het Charivari trio en de workshop vergevorderde muzikanten daarna: jamsessie!

22.30-00.00
Stadstheater

Kosten

Eén workshop inclusief avondconcert

€40

<18jr €25

Twee workshops inclusief avondconcert

€60

<18jr €40

Concert Charivari trio
(reserveren bij Musis Sacrum!)

€17,50

CJP €12,50

Dinerbon Mahler *

€15,50

vooraf €14,00

Diner: Mahlerschotel - maandelijks wisselende dagschotel met naar keuze vlees, vis, of vegetarisch. Als je vooraf bestelt krijg je €1,50 korting.

De workshops zijn inclusief het avondconcert. Kijken bij de workshops, het lunchpauzeconcerten en de presentaties overdag is gratis. Losse kaarten voor het avondconcert zijn te bestellen bij Musis Sacrum/Stadstheater of 026 4437343.

               
Met financiële steun van en dank aan:
- Gemeente Arnhem
- Musis Sacrum/Stadstheater Arnhem
- Muziek- en dansschool El-Ele
- Jessica Harmsen www.jessinuitvoering.nl

 
  • Nederlands - nl-NL
  • English (United Kingdom)