Charivari Wereldmuziek Festival 2005

29 januari 2005 - Kunsthuis 13 Velp (Gld.)

Het Charivari trio organiseert in 2005 voor de tweede keer het Charivari Wereldmuziek Festival, een wereldmuziekfestival voor zangers en muzikanten, met dans-, zang- en orkestworkshops, coachings, presentaties, concerten, een muzikantenbank, bladmuziek en cd's, en lekker eten!

Muzikanten spelen gedurende drie blokken Charivari muziek, zangers krijgen drie blokken folklorezang. Daarnaast zijn zowel muzikanten als zangers ook gedurende één blok ingedeeld in een dansworkshop. Het repertoire van de diverse workshops is op elkaar afgestemd en 's avonds worden de verschillende onderdelen samengevoegd tot één groot muziek-, zang- en dans-spektakel. De bladmuziek voor de workshops wordt drie tot vier weken voor het Festival toegestuurd. Kinderen vanaf 5 jaar die nog geen instrument spelen kunnen 's middags meedoen aan de workshop kinderspel. In de pauzes zijn er optredens van ensembles die door het Charivari trio gecoached zijn.

Workshops
  • Charivari muziek door Anneke Frankenberg, Gerard Schoren en Bart Lelivelt
  • folklorezang door Gerard Schoren, Jan Knoppers en Richard van der Kooij
  • dansworkshop door Jan Knoppers en Richard van der Kooij
  • kinderspel door Elke Wong Lun Hing
Avondprogramma, ensemble-coachings, aanmeldingsformulier, kosten

Je kunt je voor de workshops aanmelden door het invullen van het aanmeldingsformulier en het overmaken van het verschuldigde cursusgeld naar giro 3050119 t.a.v. Stichting Charivari o.v.v. Workshop Charivari Festival 2005. Je bent aangemeld nadat het geld overgemaakt is. Geef je snel op, de workshops lopen snel vol!

Locatie

Kunsthuis 13, Kastanjelaan 13, Velp (Gld.)
het Kunsthuis ligt tegenover NS-station Velp

Dagschema

09.30 - 13.00 uur workshops
13.00 - 14.30 uur lunchpauze met optredens coachingsensembles
14.30 - 17.30 uur workshops
17.30 - 19.00 uur dinerpauze met optredens coachingsensembles
19.00 - 20.30 uur samenvoegen workshops
21.00 - 22.00 uur concert Charivari trio

Kosten

deelnemers € 45,-
deelnemers tot 16 jaar € 25,-
workshop kinderspel € 15,-
avondprogramma € 8,- (kaarten verkrijgbaar vanaf 1 januari 2005)
dinerbon € 8,- (vegetarische Italiaanse maaltijd)


Vanaf 01.01.05 gaat de losse kaartverkoop voor het avondprogramma van start. Kijken bij de workshops en de optredens in de pauzes is gratis.

Annuleringskosten workshops
tot 1 december 2004 € 10,- verschuldigd (adminstratiekosten)
tot 1 januari 2005 € 22,50 verschuldigd (half geld)
na 1 januari 2005 is helaas geen restitutie meer mogelijk

Workshops

Charivari muziek

 In de workshop Charivari muziek verdiepen instrumentalisten zich in repertoire uit Oost-Europa en Zuid-Amerika. Samenspel staat voorop, de instrumenten worden uit hun traditionele functies gelicht en er is ruimte voor variatie en improvisatie. Het materiaal is flexibel en eenvoudig aan te passen aan het niveau van de spelers. Deze workshop wordt gesplitst in beginners, gemiddelden en gevorderden, en staat o.l.v. Anneke Frankenberg, Bart Lelivelt en Gerard Schoren.

Folklorezang door Gerard Schoren, Jan Knoppers en Richard van der Kooij

De zangworkshop richt zich op folklore-repertoire uit verschillende windstreken, zoals de Balkan, Azië en Zuid-Amerika. Er zullen a capella eenvoudige en meerstemmige arrangementen worden gezongen. 's Avonds worden de zangers gedeeltelijk begeleid door de muzikanten.

 Jan Knoppers studeerde dans aan het conservatorium in Rotterdam. Hij geeft, met Richard van der Kooij, al jarenlang folklore-zang- en dansworkshops in binnen- en buitenland, en werkt tegenwoordig ook in de artistieke staf bij het Internationaal Danstheater te Amsterdam.

Dansworkshop door Jan Knoppers en Richard van der Kooij

Na het grote succes op het eerste Charivari Festival is de dansworkshop van Jan Knoppers en Richard van der Kooij een blijvend element geworden. Omdat de meeste wereldmuziek dansmuziek is gaan alle deelnemers met verve en in vliegende vaart een deel van het gespeelde workshop-repertoire ook dansen. Richard van der Kooij is behalve danser ook fysiotherapeut

Kinderspel door Elke Wong Lun Hing

Nieuw dit jaar is de workshop kinderspel door Elke Wong Lun Hing. Deze workshop is voor alle kinderen vanaf 5 jaar die houden van dansen, zingen en muziek maken, maar nog niet aan de andere workshops kunnen deelnemen. Je hoeft geen instrument te kunnen bespelen, want overal zit muziek in: stem, handen, voeten, keukengerei, eenvoudige zelfgemaakte instrumenten... Elke Wong Lun Hing Yluma - spelen & helen waar zij lessen, consulten en workshops geeft aan kinderen en volwassenen, combineert haar voorgeschiedenis als gitariste, dansdocente (Argentijnse tango) en energetisch therapeut met een passie voor creativiteit, plezier en spel in haar bedrijf

Avondprogramma

19.00 uur:

Het avondprogramma start met een korte zangworkshop voor iedereen. Daarna worden de verschillende dagworkshops samengevoegd tot één groot muziek-, zang- en dansspektakel: dansende muzikanten, zangers met live orkestbegeleiding, en meer!

21.00 uur
Tot slot speelt het Charivari trio delen uit hun nieuwe programma Zig-Zag: een bonte mengeling van wilde dansen uit Roemenië en Azarbaidzjan, melancholieke Argentijnse zamba's, hartstochtelijke Bosnische zigeunerliederen en nieuwe composities.

met dank aan
  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • Provincie Gelderland
  • Kunsthuis 13
 
  • Nederlands - nl-NL
  • English (United Kingdom)