Charivari Festival 2007

Een wereldmuziekfestival met dans-, zang- en orkestworkshops, optredens en een fantastisch dubbelconcert van het Charivari trio en de Amsterdam Klezmer Band!

Het derde Charivari Festival vindt plaats op 20 januari 2007 in Musis Sacrum in Arnhem


Overdag zijn er workshops voor instrumentalisten o.l.v. het Charivari trio en muzikanten van de Amsterdam Klezmer Band, en workshops voor zangers door Gerard Schoren, Jan Knoppers en Richard van der Kooij. Alle deelnemers volgen daarnaast een korte dansworkshop bij Jan en Richard.

In de pauzes spelen in het Musis café ensembles die zijn gecoached door het Charivari trio. Ook is er een muzikanten-vraag-en-aanbod-bank en een kraam met bladmuziek en cd's.

's Avonds worden de verschillende onderdelen van de workshops samengevoegd tot één groot muziek-, zang- en dans-spektakel. Aansluitend is er een feestelijk dubbelconcert van het Charivari trio en de Amsterdam Klezmer Band!

Om een indruk te krijgen: klik hier voor de foto's van het voorbije Festival 2005 !

Voor adres routebeschrijving zie: http://www.musissacrum.nl/ 

Workshops

Charivari muziek

In de workshops Charivari muziek spelen instrumentalisten repertoire uit Oost-Europa - zoals zigeunermuziek en klezmer - en uit Zuid-Amerika. Samenspel staat voorop en er is ruimte voor variatie en improvisatie. De workshops staan o.l.v. Anneke Frankenberg, Bart Lelivelt, Janfie van Strien en Gijs Levelt en worden gesplitst in vier nivogroepen.
N.B. De bladmuziek voor de workshops wordt een maand voor het Festival toegestuurd.

 Rietblazer Janfie van Strien en trompettist Gijs Levelt spelen samen in de Amsterdam Klezmer Band. Daarnaast speelt Janfie in binnen- en buitenland met de wereldbigband Jammah Tammah, CousinX en De Jongens Driest, en nam daarmee een tiental cd's op. Gijs speelt jazz in Deep Fried Angel Fish en hedendaagse muziek in het Azyx Ensemble, gaf jazzworkshops aan de Muziekschool Amsterdam en de Highschool of Music in Ljubljana en is mede-organisator van het 'Karnatic Lab.

Zang door Gerard Schoren, Jan Knoppers en Richard van der Kooij

De zangworkshops van Gerard Schoren, Jan Knoppers en Richard van der Kooij richten zich op folklore-repertoire uit o.a. de Balkan, Azië en Zuid-Amerika. Er worden a capella meerstemmige arrangementen gezongen. 's Avonds worden de zangers gedeeltelijk begeleid door de muzikanten. Er zijn twee nivogroepen.
N.B. De bladmuziek voor de workshops wordt een maand voor het Festival toegestuurd.

 Jan Knoppers studeerde dans aan het conservatorium in Rotterdam. Hij geeft, met Richard van der Kooij, al jarenlang folklore-zang- en dansworkshops in binnen- en buitenland, en maakte deel uit van de artistieke staf van het Internationaal Danstheater in Amsterdam.

Dansworkshop door Jan Knoppers en Richard van der Kooij

Wereldmuziek is dansmuziek. Voor een beter begrip van ritme, maatsoort en tempo van het workshop-repertoire - en omdat het zo leuk is! - geven Jan Knoppers en Richard van der Kooij met verve en in vliegende vaart een dansworkshop voor alle deelnemers.

 Richard van der Kooij is behalve danser ook fysiotherapeut

Avondprogramma

De verschillende workshops worden 's avonds samengevoegd tot één groot muziek-, zang- en dansspektakel: dansende muzikanten, zangers met live orkestbegeleiding en meer!

Vervolgens speelt het Charivari trio een bonte mengeling van wilde dansen uit Roemenië en Azarbaidzjan, melancholieke Argentijnse zamba's, hartstochtelijke Bosnische zigeunerliederen en nieuwe composities.

Na de pauze gooit de Amsterdam Klezmer Band olie op het vuur met een zeer dansbare mix van Jiddische muziek, ska en Balkanblues.

Dagschema


09.30 - 13.00 uur workshops
13.00 - 14.30 uur lunchpauze met optredens coachingsensembles
14.30 - 17.30 uur workshops
17.30 - 19.00 uur dinerpauze met optredens coachingsensembles
19.00 - 20.00 uur samenvoegen workshops
20.30 - ........ uur dubbelconcert van het Charivari trio en de Amsterdam Klezmer Band

Kosten


deelnemers € 50,-
deelnemers tot 16 jaar € 40,-
losse kaarten dubbelconcert (verkrijgbaar bij Musis Sacrum) € 15,-
CJP, tot 16 jaar € 12,50
dinerbon (van tevoren bestellen maar ter plaatse te betalen)
(dagschotel vlees/vis/vegetarisch van Musis Sacrum)
€ 9,75

Kijken bij de workshops en de optredens in de pauzes is gratis.

Annuleringskosten


tot 1 december 2006 € 10,- adminstratiekosten
tot 1 januari 2007 € 25,- (half geld)
na januari 2007 is geen restitutie meer mogelijk

Aanmelden

Je kunt je voor het Festival aanmelden door het invullen van het aanmeldingsformulier het overmaken van het verschuldigde cursusgeld naar giro 795507 t.a.v. Stichting Charivari Festival o.v.v. "Charivari Festival 2007". Je bent ingeschreven zodra het geld ontvangen is. Wacht niet te lang, want de workshops lopen snel vol!

Nivo-indeling

Er zijn workshops voor beginners en gevorderden.
Om te kunnen vaststellen in welke nivo-groep je je waarschijnlijk het best thuis zult voelen willen we een aantal zaken van je weten.

 • Hoe lang speel je al op je instrument?
 • Zangers: heb je ervaring met zingen in een koor of als solist bij een groep?
 • Heb je (zang-)les, en zo ja, hoelang al?
 • Heb je ervaring met het spelen/zingen van wereldmuziek, b.v. met onregelmatige maatsoorten en "vreemde" zgn. zigeunertoonladders?
 • Kun je begeleidingspatronen spelen?
 • Kun je van akkoord-symbolen spelen?

met financiele steun van en dank aan:

 • VSB fonds
 • Fonds voor de Amateurkunst en Podiumkunsten
 • Prins Bernhard Cultuurfonds
 • Musis Sacrum
 • Het Domein voor Kunst en Cultuur Arnhem
 
 • Nederlands - nl-NL
 • English (United Kingdom)