Het zevende Charivari Wereldmuziek Festival was een light festival maar desondanks een groot succes. Er waren ruim meer deelnemers dan verwacht en er was veel belangstelling zowel voor de presentaties in Musis Sacrum als voor de workshops in het StadsTheater. Het avondconcert in de Kleine Zaal van het StadsTheater was uitverkocht!Wereldkinderorkest


Eerste nieuwe onderdeel van het festival was het Wereldkinderorkest. In samenwerking met Stichting De Vrolijkheid boden we jonge kinderen van A.Z.C. Elderhoeve de mogelijkheid om in het samenspelen met  kinderen van Dans- en Muziekschool Elele en het Jong! Arnhems Strijkorkest plezier en verbinding te voelen met elkaar en onze samenleving. Het was een uitdaging met deze jonge muzikanten een prachtige reis om de wereld samen te stellen en die op een echt podium aan het grote publiek te presenteren. 

Workshop en jamsessie


Ook nieuw waren de workshop en jamsessie voor zeer gevorderde amateurs met het Charivari trio. We vinden het cruciaal ook vergevorderde deelnemers, waarvoor vaak geen passend aanbod is, aan hun trekken te laten komen. Samenspelen met professionals is voor hen zowel een belangrijke stimulans als een grote uitdaging en voor de meesten van hen lastig zelf te organiseren. De workshop mondde uit in een zinderende afterparty in het Stadstheater

Randprogramma


In samenwerking met Musis Sacrum was een gratis toegankelijk randprogramma opgezet. Dit resulteerde in een doorlopende programmering van optredens in restaurant Mahler. Niet alleen erg aantrekkelijk voor het festivalpubliek, maar ook de optredende  goede amateur en (semi-) professionele ensembles waren erg blij met de mogelijkheid zich te presenteren aan een nieuw publiek.

Wereldvrouwen!Koor


Het Wereldvrouwen!Koor bestond in januari 2017 twee jaar en vierde haar verjaardag in Grand Café Mahler met een Sing-in. Voor een klein bedrag konden vrouwen met wortels in andere culturen lekker meezingen met het jarige koor. Ook hiervoor was veel belangstelling en een leuke offspin: het koor heeft in de weken daarna verschillende nieuwe leden mogen begroeten.


Loading...