Biografie


Het Charivari trio is 1986 opgericht en speelde aanvankelijk een breed repertoire van volksmuziek. Gaandeweg ontstond er een speciale voorliefde voor zigeuner- en Latijns-Amerikaanse muziek.

Het trio vormde tussen 1989 en 1995 de kern van tango-orkest Nachtschade en klezmergroep Kalarash. Vanaf 1992 schrijven verschillende componisten, waaronder Joop van Erven, Dolf de Kinkelder, Michiel Braam, Joep Everts, Gijs Levelt, Steven Kamperman in opdracht nieuw repertoire. Elke twee jaar organiseert het trio een Charivari Wereldmuziek Festival met concerten en workshops voor amateurmusici.
 

Na tien jaar Charivari verscheen een selectie uit het repertoire op de CD Romance de Barrio. Vervolgens werd Hora Sentimental uitgebracht, een collage van traditionele en nieuwe Oost-Europese muziek. Op de CD ¡Abre! werden Latijns-Amerikaanse muziek en zigeunermuziek vermengd. In 2008 verscheen het album Shakin' trads en in 2014 Mar de Leche.
 

Het Charivari trio speelde in verschillende theaterprodukties, waaronder Ethisch Reveil, naar een tekst van Dirkje Kuik, bij Theaterwerkplaats InDependance, Liefdesportretten, met muziek van Andries van Rossem, bij De Plaats, Gilgamesh, met akteur Frank Groothof, bij Stichting Vrije Val en Dissus bij Theatergroep Kwatta.


Loading...